"Benned a létra - PTE Integrált Művészeti Csoport"

A Pécsi Tudományegyetem Támogató szolgálata célja, a fogyatékossággal élő hallgatók és munkatársak önálló életének segítése, az egyetemi életbe való integrációjának elősegítése, valamint az ép társadalom szemléletformálása a mind szélesebb körű társadalmi befogadás érdekében.

A szolgálat igyekszik hozzájárulni a hallgatók szabadidős tevékenységeinek gazdagításához is. 

A fenti célok érdekében 2016 szeptemberétől formálódik a "Benned a létra- PTE Integrált Művészeti Csoport"-ja, mely az őszi szemeszterben közösségi falfestéses projektet valósított meg a PTE Alapítvány támogatásával. 

2017 januárjában kezdődött meg az a munka, melynek egyik eredményét a nagyérdemű szeptember a Jubileum 650 PTE Napon láthat. 

Egy három részes integrált közösségi táncprodukció harmadik felvonása kerül bemutatásra, mely reflektál a Pécsi Tudományegyetem történetére, és merít az egyetem egyik neves alumni tagjának - Weöres Sándor Teljesség felé című - művéből.

Bemutatónk célja hármas. A közönség szórakoztatása mellett szeretnénk rámutatni, hogy fogyatékossággal élők is részesei, alkotói tudnak lenni művészi produkcióknak, melynek különös értéket ad az együttműködés ép kortársaikkal. Mindemellett az alkotó folyamat hozzájárul a résztvevők személyes fejlődéséhez is. 

További információ: https://www.facebook.com/pteintegraltmuveszeticsoport/?fref=ts