Chrome Bunnies Rúdtánc Iskola és Rúdsport Egyesület Pécs

Dombai Szilvia, a Chrome Bunnies Rúdtánc iskola tulajdonosa és alapítója 2010-ben kezdett el a rúdsporttal foglalkozni. 2013-ban megalapította a Pécsi Chrome Bunnies Rúdtánc stúdiót, amely jelenleg Pécs legnagyobb rúdsport iskolája Az iskola Pécsett, a Timár utca 23-as szám alatt hétfőtől- szombatig minden délelőtt és délután szeretettel várja vendégeit!

A Pécsi Chrome Bunnies Rúdtánc Iskola szeptembertől - a PTE Táncoló Egyetemmel közös megállapodást kötve - fogadja a PTE hallgatóit és dolgozóit is. Hiszen már most számos hallgatója, volt hallgatója és jelenlegi dolgozója tagja a Chrome Bunnies csapatának.

A Jubileum 650 PTE Napon minden kedves érdeklődőnek, hallgatónak lehetősége lesz kipróbálni ezt a fantasztikus sportot.

A rúdtánc az előadóművészet egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja. Táncelemeket tartalmaz akrobatikus trükkökkel vegyítve egy függőleges rúd igénybevételével. A rúdtáncban kétféle rudat különböztetünk meg: a statikus rudat és a forgó rudat. A rúd standard átmérője általában 4,5, de elterjedtem már a 4,2 cm-es rudak is.

A rúdsporthoz jelentős fizikai erőre, rugalmasságra, hajlékonyságra és állóképességre van szükség. Ez a mozgásforma növeli a testi erőnlétet. A saját testsúlyt használva ellenállásként, az egész testet formálja. További előnye, hogy önbizalmat növel és energiát ad.

Szilvia tanítványaival egész nap várni fogja az érdeklődőket, hogy betekintést adjanak a rúdsport szépségeibe, megtanítsák a helyes kéz és lábtartásokat, rúdfogásokat, alaplépéseket, a különböző pózokat a rúdnál. Kiderül, hogy mi a „tűzoltó, pillangó, napraforgó ülő-repülő macska,” stb.

További információ:
https://www.facebook.com/rudtancpecs/?fref=ts

e-mail: szilviadombai78@gmail.com
Telefonszáma: 30/643-9179