Erdősiné Martényi Melitta szerkesztő-riporter (Rektori Hivatal)


Nagy álmom vált valóra, amikor a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció és Testnevelés szakainak elvégzése után elkezdhettem dolgozni az egyetem Universitas Televíziójában szerkesztő-riporterként. Öt évig szerkesztettem az egyetemi híradót, portrékat készítettem, tudósítottam a PTE-n és karain történt eseményekről, rendezvényekről. Munkám során betekintést nyerhettem az egész egyetem működésébe. Két gyermekem születése után a Nyitott Egyetem című ismeretterjesztő előadássorozatot szerveztem, és szerkesztettem, amely az egyetemen oktató tanárok széles körben érdeklődésre számot tartó kutatásait mutatja be, és rögzíti.

A 10 karú egyetem sokszínűsége miatt mindig más terület kutatásait ismerhettem meg, és ez nagyon inspiráló volt számomra. Ma is az egyetemi televízió a munkahelyem, de jelenleg harmadik gyermekemmel, egy fél éves kislánnyal vagyok szülési szabadságon. Gyermekkorom óta szavalok, rendezvényeken konferálok, és számos versenyen, Ki Mit Tud-on vettem már részt. Manapság főként 11 éves fiamat és 8 éves lányomat készítem fel a különböző versenyekre, megmérettetésekre. Hozzájuk illő verseket keresünk, megtanítom őket hangsúlyozni, előadásokat szerkesztünk közösen.

A versenyeken, melyeket maguk választanak, megtanulnak félelem nélkül kiállni az emberek elé, ami későbbi életük során nagyon hasznos lesz. Tudom, hogy mennyi készülés és izgalom egy-egy megmérettetés nem csak a gyermekeknek, de a szülőknek is, és már nagyon várom, hogy a Pécsi Tudományegyetem 650 éves évfordulóján színpadra konferáljam, és segítsem a Ki Mit Tud fellépőit!