Egészségügyi tanácsadás

„Az vagy amit megeszel! Közhely ugyan, de igaz. A XXI. század stresszes, rohanó életmódja komolyan igénybe veszi szervezetünket. Testünk igényeire, jelzéseire fokozottan kell figyelnünk, ha meg akarunk felelni a modern kor kihívásainak. Te tudod, hogy mit eszel, iszol? Hogy miből mennyit lehet? Mik is az E-számok? Mik azok a rostok? Miért van szüksége a szervezetünknek antioxidánsokra?”

A Kar 1990 óta lehet dietétikát, vagyis táplálkozástudományt tanulni főiskola (BSc) szinten, illetve pár éve már mester (egyetemi) szinten is.

A Jubileum 650 PTE Nap keretében a dietetikus oktatók és hallgatók nyújtanak segítséget az érdeklődőknek a táplálkozással összefüggő kérdésekben. Lehetőség lesz a helyszínen testösszetétel mérésére, beszélgetni az ételekről, étkezésekről, ideális dietoterápiáról, de terítékre kerülnek a divatos fogyókúrás metodikák is.

Szeretettel várnak az ETK sátorban minden kedves érdeklődőt a kar hallgatói is szakemberei!

Egészségtudományi Kar - Testtartás vizsgálat - tanácsadás

„Rohanó világban, de mégis mozgásszegényen élünk. Ez a tény mindenki számára ismert. Az már kevésbé, hogy a dohányzás és a mozgásszegény életmód egészségkárosító hatása közé egyenlőségjelet lehet tenni. Ha a kisgyermek megfelelő mozgásfejlesztésére és mozgásigényére nem figyelünk megfelelően, könnyen kialakulnak a testtartási problémák, melyek zömmel megfelelő gyógytornával hatékonyan kezelhetőek.”

A Karon 1990-ben kezdődött meg a gyógytornász képzés Pécsett és Zalaegerszegen. A tudományág rohamos fejlődésének köszönhetően mára már szakirányú mesterképzésre is mehetnek a végzett gyógyotrnász-fizioterapeuták (Fizioterápia MSc).

A Jubileum 650 PTE Nap keretébe a Kar gyógytornász oktatói és hallgatói testtartás vizsgálattal készülnek, illetve a helyi lehetőségek függvényében gyógytornával kapocsaltos tanácsadást is biztosítanak.

Szeretettel várnak az ETK sátorban minden kedves érdeklődőt a kar hallgatói is szakemberei!

További információk: http://etk.pte.hu/