Halott Pénz

Jubileum 650 PTE Nap 

2017. szeptember 2. Nagyszínpad

HALOTT PÉNZ

20.30 - 22.00

A pécsi Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Halott Pénz három éve már hétfős élőzenekar, a hazai hip-hop színtér üde színfoltjából pedig, a legjobb élőzenés klubok és fesztiválszínpadok állandó vendégévé vált. Fekete napszemüveg mögé bújtatott laza humor, mindenki által ismert, dalban mégis ritkán megfogalmazott érzelmek a megbánt szakítástól, az egyik legformásabb női testrész diszkrét dicséretéig. 

Legújabb daluk, az „Otthon" című szám a pécsiségről, illetve a zenekar városhoz, valamint a Pécsi Tudományegyetemhez való kötődéséről is szól, hiszen az együttes szinte minden tagja az alma mater hallgatója volt.

„Régóta érlelődött bennünk egy dal, ami a kezdetekről, a családról, felnövésről, gyerekkorról, de közben kicsit a Halott Pénz történetéről is szól. Ennek lett a gyűjtőneve az Otthon, amivel egyrészt Pécs felé, másrészt a családjaink felé is szerettünk volna adózni. Szerencsés együttállás, hogy idén 650 éves a Pécsi Tudományegyetem, amire egyrészt büszkék vagyunk, másrészt a zenekar nagy része ott végzett. Így jött az ötlet, hogy a magunk módján kivegyük  részünket ennek a megünnepléséből.”

Pécsett az „Otthon" először élőben a Jubileum 650 PTE Napon lesz hallható, mikor a Széchenyi téren ad nagykoncertet a zenekar.

A zenekar tagjai:

Marsalkó Dávid -  Közgazdaságtudományi Kar
Járai Márk - Általános Orvostudományi Kar
Boros "Venom" Gábor - Bölcsészettudományi Kar
Prifer Barnabás - Közgazdaságtudományi Kar
Papp Samu - Műszaki és Informatikai Kar
Varga Mátyás - Műszaki és Informatikai Kar
Mihalovics Dávid - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Bp.)
 

További információk: http://halottpenz.hu/wp/