Házirend

Kérjük, figyelmesen olvassa el a házirendet, és szíveskedjen betartani azt a rendezvény ideje alatt!

Közbiztonsági előírások:

A rendezvényre be nem vihető tárgyak köre:

A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló, 175/2003. (X.28.) Korm.rendelet az alapja a tiltásnak, mely az alábbi tárgyakra vonatkozik:

 • olyan szúró vagy vágóeszköz, melynek szúró hosszúsága vagy vágó éle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúró hosszúság, vagy a vágó él méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugós kés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli)
 • a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz (különösen: ólmos bot, boxer)
 • lánccal vagy egyéb hajlékony anyaggal összekapcsolt botok, nehezékek,
 • olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray)
 • olyan eszköz, amely az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít lőfegyverre (lőfegyverutánzat)
 • olyan eszköz, amely elektromos feszültség útján védekezésre képtelen állapot előidézésére alkalmas (elektromos sokkoló)
 • olyan eszköz, amely a zárszerkezetek illegális kinyitására vagy feltörésére szolgál (különösen: álkulcsok, mechanikus vagy elektromos elven működő zárnyitó szerkezetek)

 

Azon magatartások, amelyek tanúsítója a rendezvényről eltávolítható, kitiltható:

 • akik a rendezvény megtartását, illetve mások személyi és vagyonbiztonságát veszélyeztetik, illetve a magatartás abbahagyására való felszólításnak nem tesznek eleget
 • aki rasszista, gyűlöletkeltő magatartást tanúsít és a magatartás abbahagyására való felszólításnak nem tesz eleget.

 

Teendők tűz esetén:

Riasztási szabályok:

Az észlelő személy köteles először a 105-ös vagy ennek sikertelensége esetén a 112-es segélyhívón keresztül értesíteni a hivatásos tűzoltóságot, majd a lehető leghamarabb a biztonsági szolgálatot, hogy meg kezdődjön az élet és vagyonmentés.

A tűzjelzés tartalmazza:

 • a tűzeset pontos helyét
 • emberélet van-e veszélyben
 • milyen terjedelmű a tűz, mi ég és mi van veszélyben
 • a jelzést adó nevét és a jelzésre használt telefonszámot

 

Egyéb rendelkezések

Hang- és képfelvétel:

A rendezvényről hang- és képfelvétel készül, melyek egyetemi médiumokban és a rendezvénnyel kapcsolatos megjelenések során felhasználásra kerülhetnek. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben.

 

Programokon való részvétel:

Minden látogató csak a saját felelősségére vehet részt a programokon, és használhatja az egyes játékokat, eszközöket.

 

Értékek megőrzése:

Minden látogató köteles a saját értékeinek őrzését biztosítani.

A PTE InfoPontban (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.) korlátozott számban lehetőséget biztosítunk zárható szekrényekben az értékek elhelyezésére.

 

Záró rendelkezések:

A rendezvény szervezője fenntartja a jogot, hogy a házirendet részben vagy egészben bármikor módosítsa.

A Látogatók a házirend elolvasásával tudomásul veszik, és elfogadják az abban foglaltakat, ezzel kapcsolatban a rendezvény szervezőjét semmilyen felelősség nem terheli.

 

FIGYELEM!

„Sok jó ember kis helyen is elfér” – tartja a mondás, de a rendezvény területének korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, érkezzen időben a helyszínre, mivel nagy látogatói létszámra számítunk. Ha részt vesz a rendezvény színes programjain napközben, akkor már biztos, hogy az esti koncertet is kiváló helyről élvezheti majd.

a Szervezők