Játékok érzékszervekre, kerekesszék kipróbálása akadálypályán

A Szolgálatunk 2005-ben kezdte meg a működését az Egyetem Ifjúság úti épületében. Célcsoportunk fogyatékossággal élő egyetemi polgárok, akiknek a mindennapi életét és tanulmányait is segítjük különféle szolgáltatásokkal. A fogyatékossággal élők nagyobb integrációja céljából többek között különböző társadalmi szemléletformáló programokat szervezünk az egyetemen és azon kívül is.

Látássérültséggel kapcsolatos szemléletformáló módszereink a „Tapintsd és ismerd fel!”, „Hallgasd és ismerd fel!”, „Tapintsd és párosítsd!” elv alapján működnek. Ezeknek a játékoknak a lényege, hogy a látássérültek érzékelésének módjairól tapasztalatokat szerezhessenek a látó emberek.

A másik módszer az akadálypálya használata, mellyel célunk, az, hogy a nem fogyatékkal élők ízelítőt kapjanak a kerekesszékesek mindennapjairól és nehézségeiről.

Terveink között szerepel még ügyességi játékok bevonása a programokba, amely próbára teheti az érdeklődők koordinációs készségeit valamint az egyensúlyozó képességeit nehezített körülmények mellett (pl.: bekötözött végtagokkal, bekötött szemmel)

A programon lehetőség lesz  megtapasztalni, hogy milyen is idős embereként megélni a mindennapokat a  PTE Általános Orvostudományi Karán működő MEDI SKILLS Szimulációs Oktató Labor öregségi szimulátorával.

További információ: http://tamogatoszolgalat.pte.hu/