Kottász Gergely sajtóreferens (Rektori Hivatal)

Gyermekkorom álma volt, hogy rádiós sportriporter legyek. Más kukás, esetleg rendőr vagy tűzoltó szeretne lenni óvodáskorában, én pedig egyenruha vagy tűzoltósisak helyett fejhallgatós mikrofonnal láttam magam a képzeletemben, valamelyik futball-stadionban. Hogy aztán 24 éves koromban ezt sikerült megvalósítani, és számos élő körkapcsolás aktív résztvevője lehettem a Petőfi és a Kossuth Rádióban, az hosszú történet, és nyilván a szülői támogatástól a kitartásig sokminden kellett hozzá. Mindenesetre nagy élmény volt a labdarúgó NBI mérkőzéseitől a női kosárlabda Euroligán át vívó Eb-ről vagy épp birkózó világbajnokságról közvetíteni, tudósítani a sportkedvelő hallgatókat.

Aztán a szívem hazahúzott Pécsre, és egy éles váltással szülővárosomban lettem a Magyar Posta marketingese, majd kommunikációsa. Számos érdekes feladatom volt, így például a kihelyezett posták vagy ünnepélyes postaátadások leszervezése és moderálása, szórólapok tervezése és legyártatása, de volt, hogy a szóvivő ideiglenes kiesése miatt amolyan helyettes interjúalanyként tévés stúdióbeszélgetésben is képviselhettem a „királyi” postát.

Aztán 7 évvel ezelőtt „szembejött” a Pécsi Tudományegyetem sajtóreferensi pozíciója, ami több szempontból is érdekes kihívásnak tűnt, és mivel szeretem a kihívásokat, így megpályáztam. A döntéshozók érdemesnek tartottak a bizalomra, így azóta is egyfajta kapocsként működök a sajtóorgánumok és a PTE között. Interjúkat szervezek, sajtóközleményeket írok vagy épp lektorálok, a kiemelt egyetemi eseményeken műsorközlőként szerepelek, és összességében azon dolgozom, hogy a világban jó hírét vigyék Magyarország első egyetemének.