Látásérzékelő és mozgásérzékelő játékok – bemutató, játék

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a régió mérnökképzésében kiemelkedő szerepet tölt be, lefedi a műszaki egyetemi képzés kínálati palettáját, az építészet területén kiegészíti azt a művészképzéssel. Az építészmérnöki, építőmérnöki, gépészmérnöki, ipari termék és formatervezői, környezetmérnöki és villamosmérnöki szakon valamint az informatikai tudományterületen a mérnökinformatika képzésben szerezhetnek hallgatóink diplomát.

A tekintetkövetés során azt mérik, hogy a képeket megtekintő személy, valós időben, mely területre fókuszál. A felhasznált eszköz kamera és infraledek segítségével azonosítják az alany szemközéppontját. A tekintet monitorra történő levetítésére az eszköz által mért pupillakoordináták értékeit használják fel. A felhasznált adatok segítséget nyújthatnak pszichológiai és marketing vizsgálatok során, de akár HMI (Human-Machine Interface) alapú vezérlésre is alkalmazható.

Nem csak a tekintetünk monitorozásával vagyunk alkalmasak egy gép számára érthető utasítások adni. A rendezvény alkalmával lehetősége lesz kipróbálni, hogy milyen lehet csupán kézmozdulatok segítségével eszközöket irányítani, vagy akár jól ismert játékokat játszani. 

További információk:
https://mik.pte.hu/
https://www.facebook.com/ptemik/