Nagy-Kovács Máté Norman

Énekléssel, mondhatni már az óvodában elkezdtem foglalkozni, mert nagyon fogékony voltam a zenére!

Főleg iskolai kórusok és egyéb alkalmi formációk tagjaként eleinte iskolai rendezvények keretein belül szerepeltem. A Leőwey Klára Gimnázium vegyeskarában 4 éven keresztül a tenor szólam tagja voltam, melyet Dr. Szabó Szabolcs vezetett.

Később, a sikeres felvételt követően, a Papp Zoltán zeneszerző-karnagy által vezetett Szivárvány Musical Stúdiójába ismerhettem meg Zsolnai-Faragó Tinát. Itt főleg operetteket és musicaleket énekeltünk, és néhány igen sikeresnek tekinthető darabot vittünk színpadra. Köztük talán az egyik legkiemelkedőbb a Kalkuttai Szent Teréz, közismertebb nevén Teréz Anya, életét feldolgozó musicalt, melynek címe "Kiálts a Szeretetért!" A Stúdióban 6 évet tölthettem el, ahol rengeteg élményt és tapasztalatot szerezhettem, többek között magabiztosságot a színpadon való megjelenéshez.

Hangképzésre Bukszár Márta művésznőhöz jártam magánórára, akinek köszönhetően új perspektívából tekinthettem az éneklésre, valamint életre szóló tapasztalatokat köszönhetek neki is.

A Pécsi Nemzeti Színházban is megfordultam 2013-ban Gounod: Rómeó és Júlia operájában, majd 2014-ben Gaetano Donizetti: Szerelmi Bájital operájában a férfikar tenor szólamát erősítve.

A rendezvény alkalmával a leghíresebb operett és musical darabokból, illetve a kisszínpadon híres meseslágerekből hallhatnak majd tőlem és Tinától néhány nagyon közismert dallamot