Pannon Gyermekkar

A Pannon Gyermekkar 2015. szeptemberében, Pécsett alakult. Fenntartója a Pannon Zenei Egyesület. Tagságát általános- és középiskolás diákok alkotják Pécs város iskoláiból.

Az elmúlt időszakban az alapos felkészülés mellett, a sikeres bemutatkozás volt a feladata a gyermekkarnak. 2016 júniusában önálló koncerttel mutatkoztak be Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában. A koncert fő védnöke Kodály Zoltánné volt, a világhírű magyar zeneszerző özvegye. Azóta számos felkérésnek eleget téve szerepeltek másokkal együtt, illetve önállóan is. A gyermekkar nagy örömére sok felkérést kap, hazánkban és külföldön egyaránt. Fesztiváloknak, ősbemutatóknak kedvelt közreműködői. Világhírű magyar muzsikusokkal közös koncerteket adtak, élő rádióadásban is énekeltek, hangfelvételeken is szerepelnek. Repertoárjukon a hagyományos kórusművek, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Bárdos Lajos, Karai József művei szerepelnek, de részt vesznek a kortárs magyar, és egyetemes zene bemutatásában is.

A gyermekkar művészeti vezetője, karnagya Schóber Tamás, zeneszerző-zenepedagógus, aki az elmúlt három évtizedben kórusaival jelentős hazai és nemzetközi versenyeredményeket, sikereket ért el. Együtteseivel idáig a világ 30 országában koncertezett, tartott bemutatókat, részt vett versenyeken, népszerűsítette Kodály Zoltán pedagógiai koncepcióját, tanítási metodikáját. Európa országaiban, Kanadában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban is elismerték munkásságát, eredményeit. Karnagya volt az EUROPA CANTAT 2015 egyik nagykövet kórusnak is. Munkáját, egykori tanítványa, Rébék - Nagy András segíti.

Schóber Tamás, és a Pannon Gyermekkar kiemelt fő támogatója a Pécsi Tudományegyetem.

További információk: www.schtudioton.com