Pécsi Aerial Bunnies Légtorna Iskola

A légtorna egy olyan mozgásforma, mely erő- és akrobatikai elemeket ötvöz, táncos mozdulatokkal, illetve szépen kitartott pózokkal. A gyakorlatok mennyezethez erősített eszközön történnek, melynek két fő típusa van, a karika (Aerial Hoop) és a selyem szalag (Aerial Silk). A selyem és a vaskarika különleges pózok, gyakorlatok, nőies mozdulatok, látványos elemek és trükkök végrehajtására alkalmas, erősíti és nyújtja az izmokat, növeli az állóképességet és a rugalmasságot. Ezt az elképesztő sikerű új edzésformát a cirkuszok, az artistamutatványok ihlették, de a légtornához előzetes képzettség, komoly sportmúlt nem szükséges, bárki elkezdheti.

Végh Edit 2010-ben kezdett először a rúdsporttal foglalkozni. Majd egy hosszabb sérülés után 2013 –ban tért vissza, ekkor egy országos bajnokságon is megmértette magát, ahol negyedik helyezést ért el. 2013- novemberében kezdett el járni Dombai Szilviához és azóta is a Chrome Bunnies Rúdtánciskola oszlopos tagja. 2013 májusában Budapesten ismerkedett meg először légtornával, azon belül is a karikával. Saját karikája lett és az internetről kezdte el képezni magát. 2015-ben versenyzett először, számos országos versenyen kiemelkedő - 5. 3. és 2. - helyezést ért el. Azóta több Aerial Silk (selyem) workshoppon is részt vett Budapesten. 2015-től kezdve oktatja is ezt a sportágat, sőt idén májusban két kislány tanítványa is versenyzett.

A Pécsi Aerial Bunnies Légtorna Iskola 2018 tavaszától tervezi fogadni a PTE hallgatóit és dolgozóit. Hiszen már most számos egyetemi hallgatója, volt hallgatója és jelenlegi dolgozója műveli ezt a csodálatos mozgásformát. Szeptembertől a Professor’s Gym edzőteremben sajátíthatják el az érdeklődők a légtorna szépségeit kedden és csütörtökön 17 órától!

A PTE 650 Jubileum alkalmával, forgószemmel ellátott karikát használva, két kislány és edzőjük koreográfiáját csodálhatjuk meg a levegőben.

Az előadás címe: Human

Fellépők:

  • Láng Emili Eszter
  • Szabó Eszter
  • Végh Edit - koreográfus (Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar volt hallgatója, Művészeti Kar dolgozója)

 

 

További információk:
manoedit83@gmail.com
Facebook/ Végh Edit
Tel: 30/505-80-66