Gyógyteák - illóolajok készítése

A PTE a Dunántúl egyetlen gyógyszerészképző helyeként, 2000 szeptemberében indult meg az oktatás. 2009-ben már angol nyelvű képzés is indult a szakon. A legjelentősebb előrelépést 2016. január 1-e jelentette, amikor Gyógyszerésztudományi Karként (GYTK) folytatta a korábbi szak a tevékenységét.

A PTE GYTK célja olyan gyógyszerészek képzése, akik képesek részt venni az egészségügyi ellátás, a gyógyszerkutatás, -fejlesztés, -minősítés és -forgalmazás rendszerében, továbbfejlesztésében.        A Farmakognóziai Intézet a GYTK egyik meghatározó szakintézete. A rendezvényen elsősorban a fiatal generáció érdeklődését kívánjuk felkelteni a természettudományok iránt. De szeretettel várunk minden érdeklődőt, akik szívesen ismerkednének meg a gyógynövények, és a belőlük készült kivonatok szakszerű alkalmazásával. Célközönség: iskoláskorú gyermekektől a felnőttekig

"Gyógynövényből illóolaj"

Miért és hogyan is készül illóolaj és hidrolátum a gyógynövényekből? - Illóolaj-készítő alapeljárások ismertetése bemutatóval. Ismerkedés az illatokkal. Hogyan lehetünk egészségesek az aromaterápia segítségével?

"Gyógyteáink a mindennapokban"

Gyógyteáink szerepe az egészségmegőrzésben. Lehetnek-e mellékhatásai a gyógyteafogyasztásnak? Vajon megfelelő minőségűek a vásárolt teakeverékeink? Teakeverékek készítésének bemutatása.

"Próbáld ki magad - Kézműves program"

Gyógynövény alapanyagokból saját magad készíthetsz ajándéktárgyakat (pl. levendulazsákot).

A 650-ik látogatónk meglepetés ajándékcsomagot kap.

További információ:

Felvételizőknek: http://felvi.gytk.pte.hu/
GYTK: http://gytk.pte.hu/hu
Farmakognóziai Intézet: http://gytk.pte.hu/hu/egyseg/index/1640