Streetball, lengőteke, tollaslabda, sakk

PTE OIG Sportiroda

A Jubileum 650 PTE Napon, lengőteke, sakk, tollaslabda és streetball versenyeket szervez a jelenlévőknek. A sportprogramokon egyaránt részt vehetnek majd a kilátogató gyermekek, hallgatók, szülők. Lesz, amikor egyénileg kell megküzdeniük, de csapatban, és családi versenyek is összemérhetik erejüket, ügyességüket. Céljuk, hogy minél többen ki tudják próbálni, minél szélesebb körben megismerkedhessenek az adott sportág örömével, szépségével.

A 2013 szeptemberében megalakult PTE Sportiroda három fő cél, feladat, irányelv megvalósítására szerveződött.

  • Kettős életpálya modell bevezetése. A kimagaslóan jól sportoló egyetemi hallgatók tanulmányainak segítése, és ezzel is az élsportban tartásuk.
  • A MEFS által szervezett MEFOB versenyekre az egyetemi hallgatók, versenyzők eljuttatása, versenyeztetése.
  • A tömegsport, szabadidősport irányába minél több hallgató megmozgatása, emelkedjen a sportoló hallgatók létszáma.

Megalakulás óta több mint 100 saját rendezésű sporteseményt szerveztek, több mint 30 sportágban. Tömegsport rendezvényeiken közel 16000 hallgató vett részt az elmúlt években. A szabadidősport rendezvényeken túlmenően 2014 őszétől a PTE Sportiroda égisze alatt folynak heti rendszerességgel a PTE Karok közötti Bajnokságok (nagypályás Labdarúgás, röplabda, kosárlabda, kézilabda, futsal Liga), amelyeken összességében mintegy 2000 hallgató vett/vesz részt évről-évre.

További információ: Hári József irodavezető, hari.jozsef@gmail.com, https://www.facebook.com/ptesportiroda/.