Társadalmasítási programok

A Tüke Busz Zrt. társadalmi szerepvállalásában összeállított programjának fő célja, hogy a közösségi közlekedésben minden nap a kulturált közlekedés napja legyen. A Társaság meghatározó szerepet vállal a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű terjesztésében. Arra törekszenek, hogy a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonásával, a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatásával a közösségi közlekedés területén jó példákkal járjanak elöl.

A Tüke Busz Zrt. társadalmasító programja ráirányítja a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, amelyben a figyelem, a tolerancia, és a türelem meghatározó jelentőségű. A „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” játékukban 530 pécsi autóbuszmegálló között mintegy 30, igazán érdekes elnevezésű és hangzású buszmegállót kereshetnek vaktérképen a játékosok. Hol található a Kálinger, a Márialak és a Katólak? Melyik városrészben található az Ördögárok, van-e csárda a Csárda megállóhely közelében, és valóban három híd van-e a Háromhíd elnevezésű megálló közelében. A helyes válaszok megadásában munkatársaik is készséggel segítenek.

Egy autóbusz belső terében igazi kavalkád, egy hétköznapi mozaik, pillanatkép tárul elénk a Tüke Busz Zrt. fotófalán. A paraván mögött kicsik és nagyok egyaránt utasok lehetnek…Az óvodás és kisiskolás korosztály részére készítették el Mesebusz füzetük második kiadását. A Mesebusz füzet célja elsősorban az, hogy megismertessék az autóbuszon történő közlekedés legfontosabb tudnivalóit, szabályait. A színezőkkel, ragasztható matricákkal, labirintusjátékkal kiegészített kreatív foglalkoztató füzet ugyanakkor játékos feladatokat és hasznos tanácsokat is tartalmaz.

További információk: http://www.tukebusz.hu/