XY Flies

Az xy Flies egy pécsi zenekar, amely poszt-traumatikus alternatív rockot játszik. Ez azt jelenti, hogy az embert sokszor megbántják más emberek, főleg lányok. Erről zenél az xy Flies. Az idén öt éves zenekar a kezdetekben még gyerekként egymás házában szórakozott a hangszerekkel. Három és fél év után alakult ki egy nagylemeznyi anyag: „Törpék és Tündérek” LP. A címnek a mesebeli hangulata nem véletlen, hiszen a kamaszkori – akár egészen szürreális – érzésvilágot adja vissza, óriási örömökkel, másnap meg még nagyobb csalódásokkal. Ezt követte 2016 őszén egy középlemez, amely már sokkal inkább egy fiatal felnőtt dilemmáit dolgozza fel: „Mondom néha”. A Jubileum 650 PTE Napon a tervek szerint a felvételre készülő legújabb 4-5 szám java is el fog hangzani a régiek mellet. 


xy Flies:
Kanizsai Dániel: Gitár, ének. Igazi frontember alkat. Játszi könnyedséggel mozog a színpadon. Ja és közben az orvosira jár, szóval lehet, hogy a koncerten egyszer csak felrobban a feje.
Késmárki Benedek: Zongorázik, meg csúnya vicceket mesél próbákon. A zenekarban leginkább zenei alapokat hoz, de a második albumtól kezdve egy-egy dalszövege is fellelhető.
Weiling Márton: A zenekar lelke, aki - ha ez nem lenne elég - még basszusgitáron is játszik. Nem csak a zenélésen belül tartja a fegyelmet a megingatatlan basszusalapjával, hanem a zenekar egyéb életében se tűr megalkuvást. Amúgy a rock élet földi megtestesülése.
Harsányi Miklós: Annyi dolog van, hogy fel se lehet sorolni, szóval csak vázlatosan: Dobok, gyönyörű ének, zenekar ötletgazda, alapító, első album egészének szövegírója, és meghatározó részének zenei alapjának megálmodója, jó barát, hűséges társ, néha elfelejt dolgokat.

További információk: https://www.facebook.com/xyflies/
Mondom néha!: https://youtu.be/581jmFMAPXM?list=PLpAGXXqtz-04IO9pBGHxrikA99V-SduKZ
Törpék és Tündérek: https://youtu.be/PJhSa6E8FeY?list=PLpAGXXqtz-07i8xCTP3OEbuE7WbqL7qEY