Zinger zenekar

A zenekar 2013-ban formálódó, először még csak feldolgozásokat játszó együttesnek indult. Az első felállás még 6 tagú volt. Basszusgitáron Réti Marcell, doboknál Milei Bálint, szólógitáron Karádi Dávid, ritmusgitáron Németh Csongor, billentyűkön Czémán Domonkos és Kovács Patrik pedig az énekesi pozíciót foglalta el. 2014-ben basszuson tagcsere történt, és az új bőgős Dénes Ádám lett. 2015-ben 6 tagból 5-en maradtak a zenekarban megválva a billentyűstől, így lett a mostani felállás. Ez év tavaszán volt az első fellépésük Pécsen, a Széchenyi téren, a Konfuciuszi napok keretein belül, mely szintén meghallgatható az interneten. A Kanizsa Televízió jóvoltából egy hosszabb interjút sikerült rögzíteniük.

Az első fellépések után saját számok írásába kezdett a zenekar. Eleinte rock/rock’n roll központú zenéket írtak, amit szépen lassan felváltott a keményebb, mély hangvételű metál. 2016 nyarán lehetőségük nyílt stúdióban 3 számot felvenni. A dalaik főleg pszichológiai témájúak, ezt a tág megfogalmazást pedig az első kislemez címe, Összeomlás, igyekszik szűkíteni.

A színpadon keverve csinálják a showt és mutatják meg zenei tudásukat, melyet Pécsre is elvisznek a Jubileum 650 PTE Napra.

További információk:
https://www.facebook.com/zingerrockband
https://www.youtube.com/channel/UCRT7Hld8JDBV97z8BBa5ChQ